Algemene Voorwaarden

Reisdocumenten
Nederlandse staatsburgers moeten voor een verblijf in het bezit zijn van een geldige paspoort of een geldige Europese Identiteitskaart en deze dienen bij terugkomst nog 3 maanden geldig te zijn. Voor staatsburgers van de Benelux (Belgie, Nederland en Luxemburg) geldt voor Turkije een visumplicht. De procedure is simpel: U houdt bij aankomst in Turkije een bedrag (contant) van $10,- p.p. gereed (u kunt ook in euro's betalen) en het visum wordt snel ter plaatse geregeld. Het boekingskantoor zal voorafgaand of bij boeking de benodigde algemene informatie verstrekken. Clienten die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten, dienen bij de Ambassade of het Consulaat van hun land naar exacte grensdocumenten te informeren. Grenspapieren, reisdocumenten of geld nooit in Uw koffer pakken, maar altijd in Uw handbagage bewaren.

Gezondheid:
Indien U onder regelmatige doktersbehandeling staat, adviseren wij U dringend een verklaring van Uw arts mee te nemen (bij voorkeur in het Latijn). Vergeet u niet de nodige medicijnen in Uw handbagage te stoppen en zorgt u voor een kopie-recept of een verklaring van Uw huisarts of apotheker.

Verzekeringen:
Onze medewerkers zullen U gaarne informatie verstrekken over de mogelijkheid om een reis-en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

Onvolkomenheden:
Indien u op de bestemming een fout of onvolkomenheden constateert, dan wordt van U verwacht, dat U daarvan direct melding doet bij de verantwoordelijke verstrekker van de dienst (bijvoorbeeld de hotelier) en bij de plaatselijke vertegenwoordiger. Als de tekortkoming ook dan nog niet tot tevredenheid is opgelost en aanleiding geeft tot een klacht, bent U verplicht deze klacht zo spoedig mogelijk schriftelijk te melden bij de reisleiding of bij de reisorganisator.

Omstandigheden:
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten, anders dan thuis. Dat is een van de aantrekkelijke kanten van de vakantie, maar ook een aspect om bij uw vakantieverwach- tingen rekening mee te houden. Ook moet er rekening worden gehouden met de mogelijkheid van bouwactiviteiten op de bestemming, van een beperkte openstelling van winkels, c.q. uitgaansmogelijkheden en beperkter aanbod van faciliteiten (zoals snackbars, discotheken en met name sportfaciliteiten) niet beschikbaar zijn. Over smaak valt niet te twisten: klachten over maaltijden kunnen niet in behandeling worden genomen. In verband met een eventueel late aankomst van het vliegtuig zal in het geval van halfpension, volpension, all inclusieve het diner van de eerste dag komen te vervallen. In dit geval kunt U de hotelier of de hostess vragen of e.e.a. in de vorm van een extra maaltijd gecompenseerd kan worden (de hotelier is hiertoe niet verplicht). Van restitutie achteraf kan echter nimmer sprake zijn.

Preferenties en essenties:
Aan speciale wensen (preferenties), die bij boeking kenbaar worden gemaakt, zal zo mogelijk worden voldaan. Of dat lukt, is evenwel vaak afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener zoals b.v. de accommodatie verschaffer.

Excursies:
Ook in Turkije bestaat uiteraard de mogelijkheid deel te nemen aan excursies. De excursies dienen ter plaatse te worden geboekt. De organisatie en uitvoering hiervan vallen onder de verantwoording van de plaatselijke agent. Echter Aslan Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoering van deze excursies.

Accommodatie faciliteiten:
Bij de accommodatie faciliteiten staan faciliteiten beschreven zoals sportfaciliteiten, sauna, jacuzzi etc. Sommige van deze faciliteiten zijn gratis: in dit geval staat het bij de betreffende accommodatie vermeld. Wanneer e.e.a. niet is beschreven, betekent dit, dat op het moment van publicatie van deze gids niet bekend was of de faciliteiten gratis of tegen betaling zullen zijn.

Hotelcategorie:
Aslan Reizen streeft altijd naar de grootste mogelijke objectiviteit bij de weergave van informatie in haar reisgidsen. Wij publiceren in onze gids de hotelcategorie zoals deze aldaar is vastgesteld door het Ministerie van Toerisme. U moet de classificatie in Turkije echter niet met de West Europese vergelijken. Een Turks 4-sterren hotel heeft niet altijd dezelfde hoge standaard als een Nederlandse 4-sterren hotel.

Elektriciteit:
De meeste voorkomende stroomspanning is 220 Volt.

Vertragingen:
Door stakingen, drukte in het luchtruim of weersomstandigheden kunnen vertragingen ontstaan. Elke aansprakelijkheid hiervoor wordt hierbij uitgesloten.

Campingvluchten:
Campingvluchten zijn arrangementen met uitsluitend heen- en terugvlucht, zonder accommodatie en transfer ter plaatse, tenzij anders overeengekomen en bevestigd. Clienten, die een campingvlucht per charter hebben geboekt, dienen de terugreis uiterlijk 48 uur voor de terugreis datum te herbevestigen bij een van de kantoren in Turkije (een lijst van deze kantoren met adressen en telefoonnummers vindt u bij uw reisbescheiden. Indien een campingvlucht niet wordt herbevestigd, komen alle gevolgen voor rekening van de passagier. Voor camping vluchten geldt de normale bagagevrijdom.

Tijdsverschilcursies:
In Turkije is het een uur later dan in Nederland.

Verlenging of verandering:
Indien u tijdens uw vakantie uw verblijf wilt verlengen of wijzigen, dient u alle hieraan verbonden kosten ter plaatse te voldoen. U dient er tevens rekening mee te houden, dat er bij wijziging van de terugvlucht opnieuw zal moeten worden betaald.

De werkelijkheid:
Als Turkije specialist bij uitstek voelen wij ons verplicht onze clienten op enkele punten opmerkzaam te maken. Bijvoorbeeld, Turkije heeft nog te weinig toeristische vakopleidingen en goed opgeleide horeca personeel. Het kan voorkomen, dat in sommige hotels de douche en het toilet zo nu en dan niet optimaal functioneren. In weer andere hotels, die op zonneenergie draaien, gebeurt het wel eens, dat de temperatuur van het water schommelt. Soms valt de elektriciteit uit (U zult hier over het algemeen weinig hinder van ondervinden, aangezien de meeste accommodaties over generatoren beschikken. Het kan voorkomen, dat een gemeentelijke verordening uit bijvoorbeeld, Milieuoverwegingen stelt, dat de airconditioning pas bij bepaalde uren mag worden aangezet. De meeste technische hotelinstallaties zoals liften en airconditioning worden uit het buitenland geimporteerd: U zult begrijpen dat eventuele reparaties iets langer op zich laat wachten vanwege te importeren onderdelen. Ook de sportfaciliteiten moet u niet naar de hoge Nederlandse maatstaven meten. De meeste sportfaciliteiten zijn vaak pas in het hoogseizoen beschikbaar. De bussen hebben niet altijd dezelfde luxe-standaard als de Nederlandse bussen (de bussen zijn echter technisch goed onderhouden en voorzien van airco.) Volgens de Turkse wet mag er 's zomers in de vakantiecentra weliswaar niet worden gebouwd, maar soms kan deze verordening van de ene op de andere dag wijzigen. Vanwege de vele architectonische veranderingen in bestaande hotels, appartementen en vakantiedorpen bestaat de mogelijkheid, dat sommige fotos van de in ons programma opgenomen accommodaties niet meer de situatie weergeven zoals die is op het tijdstip van uw reis. Waarom vertellen wij u dit? Omdat wij objectieve informatie zeer belangrijk vinden. U zult het echter volledig met ons eens zijn, als wij stellen, dat Turkije een unieke vakantiebestemming is met een ongekend gastvrije bevolking, een schitterende en afwisselende natuur, een der beste keukens ter wereld, een immense schat aan historische bezienswaardigheden, schitterende stranden en ongelooflijk gunstige prijzen